středa 27. července 2011

Lehká tortilla s tuňákem

Ještě před pár lety většina z nás pořádně netušila, co to vlastně tortilla je a jak vypadá. V dnešní době už bych řekla, že se z ní stala oblíbená záležitost v  nejedné české kuchyni.
Občas hledáme jednoduché jídlo, se kterým nebude moc práce. Nevím jak vy, ale já se odbývat nechci. A přesně od toho jsou tu  jídla jako je tohle


Ingredience:
  • 100g bílého jogurtu typu hollandia
  • 1 plechovka kvalitního tuňáka- kousků
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 1 hlávkový salát
  • 1 jarní cibulka
  • tortilly
  • 2 lžíce hořčice
  • pár kapek šťávy z citronu
  • bazalka, pažitka...
Postup přípravy: Na dressing smícháme jogurtu s hořčicí, citronovou šťávou a bylinkami. Na každou tortillu položíme list salátu, na něj dáme tuňáka, na kolečka nakrájenou okurku a rajče (na kolečka keříkové nebo na poloviny cherry). Zlehka polijeme předem připraveným dressingem (nejlépe aspoň hodinu odleženým) a posypeme jarní cibulkou. Tortillu buďto přehneme tak, jako na obrázku, nebo smotáme (menší je lepší přehnout, větší můžeme zamotat).
Přeji dobrou chuť ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat